Świeci się power w wzmacniaczu po wyłaczeniu radia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bullet
    Classic
    • 2014
    • 31

Fura bedzie kozak luk4sz, jak sie sprawują darele tez chce do swojej taki. Na internecie jest dużo pisane o nich ze są słabe na nasze drogi.
  • lukasz16v
    Rider
    • 2012
    • 271

A więc...polując na jakiś zestaw audio do mojej O1 upolowałem Wzmak Magnata,tube blaupunkta,kable dietz..i jedno i drugie 200W rms..zabrałem się do podłączenia wszystko jest OK gra dobrze ale...gdy wyłaczam radio kontrolka POWER w wzmacniaczu mi nie gasnie i nadal świeci..poprostu go nie wyłacza..radio mam JVC KD-SX959R.
    Kabel + jest puszczony od aku prosto do wzmacniacza...jakieś 30 cm od aku jest dany bezpiecznik 30A kable 10mm...puściłem go od aku poprzez błotnik i do kabiny przy słupku od drzwi wchodzi w uszczelke i leci pod listwami progowymi do bagażnika...(boję się trochę by się tam nigdzie nie prrzetarł itp ale przez ściane grodziową za nic nie mogłem go przy wiązce kabli przepchnąć...kable rca od wzmaka do radia (czerwony i biały) dałem pod środkowym tunelem z nimi idzie cięniutki kabelek od sygnału by właśnie właczał się i wyłaczał wzmak razem z radiem..ale podłączony jest narazie przy radiu pod + a wiem że powinien być podłączony pod kabel sygnałowy ktoś się orientuje jak to zrobić by odłaczało mi wzmak po wyłączeniu radia...nie chce się bawić w przełączniki itp...chce żeby wzmak "usypiał" razem z radiem lub jak go najlepiej podłączyć pod zapłon i gdzie?? by odpalał się po przekręceniu kluczyka..mase mam przyłapaną do karoseri..wzmak sprawny 100% u poprzedniego właściciela wyłaczął się z radiem...miał radio kenwood-a i niebieski kabel od sygnału ktoś sie orientuje jakiego koloru ma JVC?? prosił bym o pomoc bo nie chce za każdym razem wyciągać bezpiecznika ze wzmacniacza by mi nie rozładowało aku...jeśli taki temat był proszę o podanie linka ja niestety nic nie doszukałem co mnie interesuje...
    O1 srebrny hathback 1.9 TDI 110KM
    Łukasz... https://www.facebook.com/profile.php?id=100004382645613

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Masz kabel remote do wzmaka i ten ma byc podlaczony do radia najczesciej na niebieskie kabelek. To jest plus podawany po uruchomieniu radia.

Wez miernik i sprawdz na jakim kablu w kostce pojawia sie napiecie po wlaczeniu radia.

Tam gdzie ikonka z antena, tam podlacza sie rem ze wzmaka

Spritmonitor.de

Komentarz

• kowal 2002
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 5161

W JVC powinien to być przewód niebieski z białym paskiem.
        Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• lukasz16v
          Rider
          • 2012
          • 271

Maicroft, OK dzięki za schemat wrócę z pracy to zobacze jak to jest u mnie tylko że niebieskiego kabla nie mam,mam aby chyba żółty jakiś wolny...wieczorem zobacze co i jak a narazie jeszcze muszę pamietać o bezpieczniku...aa pod zapłon nie dało by rady jakoś tego podłączyć?? aż tak dużo prądu do tego nie potrzeba raczej..

Komentarz

• K_R_I_S
            Ambiente
            • 2010
            • 128

Kabelek REMOTE czasem nazywany jest ANT AMP (zasilanie zewnętrznej aneteny elektrycznej lub wzmacniacza anteny). Funkcja ta sama... Dodatkowe 12V po uruchomieniu radia.

Tu masz schemat kostki twojego radia z opisem:

Musisz podłączyć pod "AUTO ANTENNA (REM)" i będzie tak jak trzeba.
            http://www.profi-it.pl
            Tanie laptopy, komputery i serwery poleasingowe, strony www, antywirusy, zdalne wsparcie informatyczne 24h...

Komentarz

• lukasz16v
              Rider
              • 2012
              • 271

Dzięki bardzo Panowie Zrobiłem jak pisaliście i jest wszystko tak jak należy wkońcu nie muszę pamiętać o bezpieczniku..

Komentarz

Pracuję...